top of page

El Pilates.

Actualizado: 27 oct 2020

Aprofundint en aquesta magnífica activitat.


Una mica d’història


En Hubertus Joseph Pilates va néixer a Alemanya al 1883, a un entorn familiar humil. El seu interés pel coneixement el van portar a estudiar anatomia, física, química, així com anàlisis dels comportaments del món animal entre d’altres i a crear el seu propi mètode: la Contrologia.

La Contrologia es tracta d’un entrenament físic i mental que dóna molta importància al control del cos a través de la ment.

La seva trajectòria laboral passa de ser cerveser a Alemanya a fer cures naturals i més tard viatjar com acròbata amb un circ. Al esclatar la primera guerra mundial, es trobava amb el circ a Londres, els van confinar a la illa de Man per prevenció, on va practicar i desenvolupar el seu métode amb els seus companys. Un cop finalitzada la guerra va tornar a Alemania i va obrir una escola de boxa.

Finalment, al 1926, va obrir el seu propi estudi de Pilates a Nova York amb la seva tercera i última dona, Clara.

Va morir al 1967, als 87 anys, quedant com encarregades del seu estudi la Clara i la Romana Kryzanovska, que dóna nom a l’escola de Romana’s Pilates.


La Contrologia, que és la manera com el seu creador anomenava al mètode Pilates, té com a principal objectiu aconseguir un cos més fort i flexible, a més d’una figura més estilitzada. Consisteix en un programa d’entrenament físic i mental que es dedica a explorar el potencial de canvi del cos humà.

L’objectiu final de l’entrenament a partir del mètode Pilates és assolir un millor funcionament corporal basant-se en l’enfortiment del centre d’energia. Per al mètode Pilates, el centre d’energia és la circumferència del tronc inferior, l’estructura que suporta i reforça a la resta del cos.

El mètode es basa en l’aplicació de sis principis bàsics fonamentals.

Centre

El centre d’energia és per a la contrología la part del cos que s’estén des de la base de les costelles fins per sota de la pelvis. És el pilar fonamental del mètode ja que tota la feina comença a partir del centre i continua des d’aquest.


Concentració

En fer els exercicis és fonamental tenir present tot el que es treballa i és enfocant la concentració que s’aconsegueix una total consciència del cos.


Control

Hubertus Joseph Pilates va anomenar el seu mètode L’Art del Control o contrologia. És important aconseguir el control del cos en moviment, de la ment sobre el cos i del patró de respiració.


Precisió

A la Contrología tots els exercicis tenen una estructura clara, una forma precisa i una dinàmica adequada. S’ha de tenir molta atenció en els detalls ja que la qualitat dels moviments és més important que la quantitat.

Respiració

Per a Hubertus Joseph Pilates forçar l’espiració completa era clau per a una correcta inspiració. Segons ell calia expulsar l’aire viciat dels pulmons completament abans de tornar a fer la següent inspiració.


Fluïdesa en els moviments

En l’entrenament a partir del mètode Pilates treballant interiorment des d’un centre fort els moviments flueixen cap enfora. Els exercicis són seqüències de moviments fluits, fets sense rigidesa, sense brusquetats i amb una dinàmica específica.

En que ens pot beneficiar?

Els beneficis que ja coneixíem són una millora en la capacitat respiratòria i un enfortiment en el que el creador del mètode, Joseph Pilates denominava «centre de poder» que és la franja que envolta la zona lumbar i abdominal.

Això ens ajuda a prevenir els temuts dolors d’esquena. A més també aporta un creixent enfortiment de l’abdomen i un augment de la flexibilitat i salut muscular.

- Aconseguiràs un bon to muscular enfortint i tonificant el cos sense augmentar el volum muscular i estilitzant la teva figura.

- Augmentaràs la teva flexibilitat, l’agilitat, el sentit de l’equilibri i milloraràs la coordinació de moviments.

- Milloraràs l’alineació postural i aniràs corregint els hàbits posturals incorrectes.

- Aconseguiràs un estat de relaxament global i eliminaràs l’estrés i les tensions musculars.

- Notaràs com tens més vitalitat i força per afrontar el dia a dia.

- T’ajudarà a prevenir futures lesions causades pel desgast del pas del temps.

La clau per a que el método tingui éxit, com tot a la vida es la constancia.

"En 10 sessions sentirás la diferencia, en 20 sessions veuràs la diferencia i en 30 sessions et camviarà el cos". Joseph Pilates.

42 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

BON NADAL

https://www.instagram.com/reel/C1PJmgCtkCZ/?igsh=ajFxdWpuem56ZjZy Recordant els bons moments, compartir la felicitat i l’alegria pròpia de les festes 💫 Que continuem sumant moments, riures, de la bon

Comments


bottom of page