top of page

La práctica regular de IOGA

Actualizado: 19 jul 2020

El ioga és una disciplina en la qual es treballa el cos i la ment d'una manera conjunta. Originari de l'Índia, ajuda a cuidar la salut a través de postures (asanas), respiració (pranayama) i meditació que milloren laflexibilitat, la força, la tonicitat i l'equilibri en l'àmbit físic i espiritual. Et donem set motius per a practicar el ioga:


1. Flexibilitat: 

Amb les asanas el cos guanya en flexibilitat. Els músculs, els tendons, les articulacions s'exerciten i es desenvolupen permetent una major elasticitat i fortalesa. Aquesta capacitat es va desenvolupant a poc a poc a mesura que un s'inicia la pràctica regular.


2. To i força muscular:

Es mobilitzen i s'estimulen totes les parts del cos inclosos els músculs i els òrgans interns. Els músculs es tonifiquen i enforteixen amb cada postura i això ajuda a aconseguir un cos fort.


3. Postura corporal: 

El cos es col·loca per a trobar la seva posició d'equilibri, estabilitat i calma. El yogui es fa conscient del seu cos a través de les postures i la respiració i aprèn a controlar l'equilibri de cadascuna de les parts del seu cos.


4. Respiració i relaxació:

Postures específiques que es combinen amb una respiració conscient. El ioga ajuda a conèixer la mateixa respiració, a controlar-la i a utilitzar-la com a camí per a aconseguir la calma interior. La respiració es torna conscient i s'acomoda als moviments del cos.


5. Condició física:

Gràcies a les postures, la respiració i la meditació es treballa tot el cos i això té una repercussió directa en la millora de la condició física. A més, gràcies a l'estimulació de totes les parts del cos existeix una relació directa amb la pèrdua o el manteniment del pes corporal.


6. Exercici aeròbic: 

El ioga es pot considerar una activitat física que ajuda a perdre pes. Depenent de la modalitat que es practiqui es fa un treball aeròbic de major o menor intensitat. Existeixen modalitats molt vigoroses que suposen una despesa energètica important com el vinyasa ioga, per exemple.


7. Prevenció de malalties: 

Els estiraments, els massatges interns en els òrgans, el treball respiratori i la meditació ajuden a enfortir l'organisme i a prevenir malalties i símptomes com l'estrès, l'ansietat, la depressió, el dolor d'articulacions, els problemes de somni o la hipertensió arterial, per exemple.

56 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

BON NADAL

https://www.instagram.com/reel/C1PJmgCtkCZ/?igsh=ajFxdWpuem56ZjZy Recordant els bons moments, compartir la felicitat i l’alegria pròpia de les festes 💫 Que continuem sumant moments, riures, de la bon

Comments


bottom of page